ROLLON; Korozyona Dayanıklı her uygulama özel bir çözüm gerektirir... (kopyala 2)

                                       

Paslanmaz çelikte oluşabilecek çözeltilerin ve korozyonun oluşmasını önlemeye yönelik yapılan çeşitli işlemler Rollon Grubunun geniş lineer ve teleskopik ray ve aktüatör yelpazesini ifade eder.

Korozyon,  herhangi bir çelik bileşenin neme ya da asidik maddeye ya da bazik pH'a maruz kalması ertesinde doğasını değiştiren geri döndürülemez bir süreçtir. Pasın ortaya çıkması ve metalin bozulmaya başlaması malzemenin değişime uğradığını gösteren önemli teknik özelliklerdendir.

Lineer ya da teleskopik raylar ya da daha genel tanımla lineer hareketli sistemlerde korozyon, kayma kalitesinde hızlı ve önlenemez bir bozulmaya neden olur ve söz konusu parçanın yapısını zayıflatır; bu da herhangi bir sistemin etkin bir şekilde çalışmasıyla ilgili tehlikeli sonuçlar doğmasına neden olur.

Bundan dolayı, uygulanacak olan her bir çözümün, kurulumunun yapılacağı ortamın özelliklerini barındıracak şekilde tasarlanması ve geliştirilmesi çok önemlidir: mükemmel bir ray tam bir şekilde boyutlandırılmış ve düzgün çalışsa bile uygun bir işlem görmemişse yüksek korozyonlu bir ortamda kolayca bozulacaktır. Kısalan yaşam süresi kaçınılmaz bir son olacaktır.

İşte bu nedenle Rollon çeşitli malzemelerden yapılmış korozyon oluşumunu engelleyen işlemlerden geçmiş geniş bir ürün yelpazesi sunar. Amaç, herhangi özel bir uygulama için sistem verimliliğini ve güvenilirliğini artıracak en iyi çözümü sunmaktır.

Örneğin; demiryolu sistemlerinde en çok gerekli olan uygulamalar için bileşenlerin ihtiyaç duyduğu korozyon direnci standardı Tuzlu Sprey Testinin gereksinimlerini belirleyen ISO 9227 şartnamelerine göre, tuz sisinde 500 saattir (Yan çubuğa bakınız). Bu uygulamalar için Rollon'un sağladığı Rollon Alaşım işlemi, tuz sisindeki 720 saatlik dayanıklılık gücüyle şartnamede belirlenmiş standardı %44 oranında aşmaktadır.

                                                                                               

Rollon'un DSS teleskopik Ray’ın bir başka çeşidi, Rollon Alaşımı ile işlendi ve trenlerin zemin altı uygulamalarında kullanıldı.

Tuz testinde 720 saatlik direnç gösterebilir. Şimdi kataloğu indiriniz!

 

Şimdi Rollon'un korozyonla mücadele için kullandığı çözümlere birlikte bakalım;

• Rollon Alaşımı: Bu galvanizasyon işlemi yüksek dayanıklı pasifleştirme işlemini içermektedir. Korozyona karşı çok yüksek bir direnç ortaya koyar ve demiryolu sektöründe, özel taşıtlarda ve genellikle taşımacılık sektöründe, yani dış mekân uygulamalarında kullanılan raylar için sıklıkla kullanılan bir uygulamadır. Uygulama 15 µm kalınlığa ve tuz sisinin olduğu ortamlarda korozyon oluşumuna karşı 720 saate kadar dayanıklıdır: Bu seviyedeki bir etkinlik, trenlerdeki bütün zemin altı uygulamalar için ideal bir çözüm anlamına gelmektedir.

• Kimyasal Nikel Kaplama: Bu işlem, kimyasallar, asit veya baz gibi maddelerin neden olduğu korozyona karşı yüksek direnç sağlamaktadır. Gıda ile direkt olarak temas etmeyen gıda endüstrisi uygulamalarında (paslanmaz çelik kullanımını gerektiren uygulamalar) mükemmel bir çözümdür. Ayrıca tıp sektörü için de önemli bir uygulamadır. Kimyasal Nikel Kaplama 10 µm kalınlığa sahiptir. 

• Rollon E-Kaplama: Bu bir kataforez işlemidir. Rollon E-Kaplama, raylar için bir renkle eşleştirilebilir, normalde siyah ve ürün estetiğinin önemli olduğu ortamlarda kullanılır. Bu durumda görüntü de işlevsellik eşdeğerdedir: Uygulama en fazla 30 µm kalınlığa sahiptir ve tuzlu siste 700 saate kadar bir korozyon direnci seviyesine ulaşmasına imkân sağlar.

• Elektro Galvanizasyon: ISO 2081 standartlarına uygun olarak gerçekleştirilir, Rollon bu işlemi tüm raylar için kendi standardı olarak kullanır. Endüstriyel makineler, paketleme makineleri ve intralojistik sistemleri gibi iç mekânlarda çalışan makineler için en iyi yöntemdir. Elektro Galvanizasyon, 8 µm kalınlığa sahiptir ve tuzlu siste 120 saate korozyana karşı dayanma gücüne sahiptir.

Rollon, çalışma ortamı için anti-korozyon uygulamalarının yeterli veya uygun olmadığı durumlarda korozyona karşı maksimum direnci garanti eden geniş yelpazeye sahip paslanmaz çelik AISI 316L lineer ve teleskopik rayları da sizlere temin eder.

Rollon'da farklı sürüş ve hareket sistemlerine sahip lineer aktüatör ürün grubu mevcut bulunmaktadır. Tamamen anodize edilmiş çekme alüminyum profillerden üretilmiştir. En zorlu uygulamalarda eksenlerin belirli versiyonları paslanmaz alüminyum 6060 ve 6082'de çekme parçalar için ve yataklar, lineer raylar, somunlar ve cıvatalar ve diğer bileşenler için paslanmaz çelikten üretilmiştir.

 

                                                                                     

 

Rollon'un ELM aktüatörü, paslanmaz alüminyum profil ve rulmanlar, lineer raylar, somunlar, cıvatalar ve paslanmaz çelikten üretilmiş bileşenler sayesinde korozyona dayanıklıdır. Şimdi kataloğu indiriniz!

 

Geleceği dikkatle gözönünde bulundurmak Rollon'un korozyona karşı mücadeledeki taahhüdüdür: İtalyan Grubu'nun araştırma ve geliştirme bölümü korozyonun oluşmasını önlemek ve her zamankinden daha iyi performans gösteren ürünler sunmak için yeni metotlar üzerinde çalışmalarını sürdürmeye devam etmektedir.

 

 

 

TUZ PÜSKÜRTME TESTİ

Tuz sprey testi korozyana karşı direncin ölçülmesinde referans alınan bir standarttır. Bu, tuz sisi içeren ortamda kalınan saat sayısı olarak ifade edilir. ISO 9227'ye uygun olarak, raylar bir test odasına yerleştirilir ve pH derecesi 6.5 olan %5 sodyum klorür (NaCl) çözeltisi üzerlerine dökülür. NaCl çözeltisi, test boyunca 35°'de sürekli bir buhar işlemine maruz bırakılır. Yüzey korumasının kalitesinin değerlendirilmesi, farklı örnekler için belirlenen aralıklarla gerçekleştirilir.