Park Edilmiş Fren Sahadaki Konveyör Bakımı Güvenliğini Artırır

Twiflex Ltd., bakım sırasında frenlerin beklenmedik bir şekilde kapanma riskine karşı (çalışanlar için bir tehlike oluşturabilecek bir durum) konveyör fren ürünlerine benzersiz bir özellik eklemiştir

Açık maden sahaları ve madenlerde, çimento tesislerinde ve diğer proses tesislerinde, limanlarda ve gemi yükleme tesislerinde, lojistik ve malzeme ele alma işlerinde kullanılan ağır iş tipi konveyörler potansiyel tehlike olarak tanımlanmalıdır. Genel olarak, olağandışı bir durum ortaya çıkarsa çok fazla dikkat ederek ve bunlara eklenmiş çok sayıda güvenlik sistemleriyle güvenli ve sorumlu bir şekilde çalıştırılırlar.

 

Bir konveyör sistemindeki temel elementlerden biri, kullanılmadığı zaman, servisi yapılırken veya bir güç  kesintisinde konveyörü bir konumda kilitlemek için kullanılan park frenidir. Bu, çok hızlı bir şekilde çok tehlikeli bir hale gelebilecek bir durum olan kendi yükü altında konveyörün hareket etmeye başlama olasılığını azaltır.

 

Benzer koşullar kreynler ve vinçler, asansörler ve eskalatörler, imalat, enerji, petrol ve gaz, su ve atı su gibi diğer alanlar için de geçerlidir ve tasarımın her bir uygulamanın özel ihtiyaçlarına göre belki adapte edilebilmesine rağmen park frenleri bu ortamlarda da kullanılabilir.

Total güç kesintisi olasılığını karşılamak için çoğu park frenine yay eklenmiştir. Bu da, bu yaylara harici bir güç uygulanmadığında yayın basıncı balataya uygulanır ve fren kelepçeleri kapanarak konveyörü sabit bir konumda kilitler.

Ancak, dikkat edilmesi gereken bir dezavantaj vardır: güç kesilmesi durumunda yay uygulamalı fren güvenlik sağlarken bakımı çok zorlaştırır. Bakım işinin yapılması için bir yay uygulamalı frenin gücü kapatıldığında, fren diske sıkıca kapanır. Bu nedenle balatalara erişmek için yayların sıkıştırılması gerekir ki bu da frende çok miktarda potansiyel enerji bırakır. Bu sorunu gidermek için Twiflex Ltd., bakım sırasında frenlerin beklenmedik bir şekilde kapanma riskine karşı (çalışanlar için bir tehlike oluşturabilecek bir durum) konveyör fren ürünlerine benzersiz bir özellik eklemiştir.'Park etme' özelliği fren sahada iken hızla uygulanabilir ve fren kelepçesi kapanma riski olmadan bakım ve balata değişikliğini mümkün kılar.