Twiflex Açık Deniz Vinçlerini Frenliyor!

Denizcilik ve açık deniz uygulamaları için güvenilir çalışma sağlayacak bileşenlerin tasarımı, özellikle iki gemiyi yan yana birbirlerine yanaştırmak için tasarlanmış gemi demirleme vinçlerini imal ederken önemli oranda deneyim gerektirir. Bir boru döşeme gemisi için bu tür bir uygulama tasarlanırken, Twiflex Ltd., denizcilik endüstrisine fren ürünleri tedarikindeki uzun yıllara dayanan deneyimi ile projeye destek vermesi istendi.

İlk önce Twiflex ürünlerinin Hollanda’daki resmi distribütörü olan Intertech B. V’ye danışıldı. Bir teknik ürünler ticaret şirketi olarak petrokimya, güç üretimi ve denizcilik sektörlerine özellikle odaklanmış olarak güç aktarımı ve hareket kontrol ürünlerinde uzmanlaşmıştır ve açık deniz endüstriyel uygulamaları için Twiflex ürünlerinin geliştirilmesinde 15 yılı aşkın deneyimi vardır. Bu anda, boru döşeme gemisindeki gemi demirleme sisteminden sorumlu olan Orijinal Ekipman Üreticisi kendi yeni hidrolik geri çekme vinçleri için kaliper frenleme seçenekleri hakkında tavsiye almak üzere Intertech’e başvurdu. Intertech hemen, denizcilik ve açık deniz uygulamalarına güvenilir ürünler sunmasıyla ve aynı zamanda dünyadaki en geniş kapsamlı endüstriyel disk frenleri üretmesiyle çok iyi bilinen Twiflex ürün portföyünü önerdi.


 

Intertech Genel Müdürü Alexander Kuhne şunları belirtmiştir: “Deneyimli mühendislerimiz Twiflex tasarılarının projelerimize getirdiği faydaları her zaman takdir etmişlerdir. Teknik bilgi ve destek müşteriyle yakından çalışmamızı ve her bir uygulamanın spesifik gereksinimlerine özel olarak tasarlanmış ısmarlama paket sunmamızı sağlamaktadır.” Bu özel vincin amacı iki gemiyi birbirine çekmek için bir kabloyu kullanarak iki gemiyi yan yana getirilmesini sağlamaktı. Ancak, iki gemi arasındaki dalgaların hareketi kablodaki gerilimi çok büyük miktarda artırabilir. Bu, gerilim 30 tonu aştığında vinç sistemini korumak için kabloyu yavaş yavaş bırakılmasını sağlayacak bir frenleme sistemi gerektiriyordu.


 

VKSD-FL’nin kompakt ölçüleri ve ayarlama ve bakımı kolaylaştıran benzersiz ‘park edilme’ özelliği dahil olmak üzere çok sayıda nedenden dolayı bu proje için Twiflex ilk tercih olarak seçildi.  Başlangıç tasarım spesifikasyonları sağlandığında, Twiflex mühendisleri 30 tonluk tutma kuvvetini vinç kasnağında korunmasını sağlayan bir frenleme tasarımını formüle etti. 660 mm kasnak başlangıç noktası ile çalışarak tasarımcılar, tüm sistemin yeterli frenleme torkuna sahip olmasını sağlayan bir adet 1500 mm çaplı fren diski ve üç adet VKSD-FL yay uygulamalı kaliper fren modülü seçtiler.


 

VKSD-FL, bunun gibi alanın çok kısıtlı olduğu yerlerdeki uygulamalara çok iyi uyan tek yaylı fren modülüdür. Bu ürün yelpazesi aynı zamanda bakım sırasında fren kelepçesinin beklenmeyen şekilde kapanma riskini önleyen ‘park edilme’ özelliğini de içerir. Normal olarak yay uygulamalı frenlerin bakım işi için gücü kesildiğinde fren diske sıkıca kapanır ve bu nedenle balataların sökülmesi için yayların mekanik yollarla sıkıştırılması gerekir. Bu proses bakım zamanını uzatır ve yaydaki depolanmış enerji nedeniyle bileşen arızası durumunda frenin beklenmeyen şekilde kapanmaya açık hale getirir. 


 

Twiflex ‘parke edilme’ özelliği, gücü kesildiğinde yay kuvvetini frenden aktif bir şekilde kaldırmasıyla diğer çözümlerden farklıdır. Bu da balataya etki eden kuvvet olmaması anlamına gelir. Hidrolik basınç uygulanmış olarak bakım mühendisleri yay paketini bırakan bir ayarlama milini açabilir. Hidrolik basınç alındığında yaylar, frene etki etmeden genişleme olanağına sahip olur. Bu noktada yay yükü ve hidrolik basıncın her ikisi de sıfırdır ve frenin depolanmış enerjisi yoktur. ‘Park edilme’ özelliğinin çok sayıda faydaları vardır. Öncelikle, fren balatası değişimi gibi temel bakım işlemi, geleneksel fren tasarımları ile karşılaştırıldığında beklenmeyen kapanma hasar riskinden kaynaklanan riski azaltarak hızla gerçekleştirilebilir. İkinci olarak fren gücü, freni ‘park edilme’ konumuna ayarlayarak ve uç kapaktaki şim sayısını ayarlayarak kolaylıkla ayarlanabilir. Son olarak, kurulum kolay hale gelir ve fren hidrolik basınca ihtiyaç duymadan monte edilebilir.


 

Bu proje için, 234 kNm birleşik frenleme kapasitesi oluşturmak için her biri üç Twiflex fren kaliperi ile donatılmış iki vinç üretildi. Her bir modül, mükemmel dayanıklılık ve yay metal yorgunluğu sunan 2 milyonu aşkın çalışma döngüsü için tasarlandı. Frenler denizcilik kullanımı için tedarik edildi ve müşterinin spesifikasyonlarını karşılamak üzere ISO 12944-5 : 2007, C5 standardına göre boyandı. Alexander Kuhne son olarak şunları söylemiştir: “Bu, Intertech ve Twiflex’in; Lloyds Register gibi düzenleyici kuruluşların şart koştuğu spesikasyonlara bağlı kalırken çok özel gereksinimleri karşılamak için tasarlanmış ısmarlama çözümler sunma özelliğini göstermektedir.”

 

http://www.gucaktarim.com/haber/urunler/twiflex-acik-deniz-vinclerini-frenliyor/744.html